Οδηγίες υποβολής εργασιών





Οδηγίες προς τους/τις συγγραφείς
Το έγγραφο αυτό περιέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για όσους και όσες σκοπεύουν να υποβάλουν ολοκληρωμένο το κείμενό τους για δημοσίευση στον τόμο που πρόκειται να εκδοθεί μετά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Στον τόμο θα συμπεριληφθούν κείμενα που θα προάγουν τη συζήτηση γύρω από τις βασικές έννοιες του συνεδρίου και θα διαθέτουν στέρεο επιστημολογικό, θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο. Τα κείμενα που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από ομάδα κριτών ειδικών ως προς το περιεχόμενό τους. Τέλος, ο τόμος που θα εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή δεν θα αποτελεί Πρακτικά συνεδρίου, αλλά επιμελημένο συλλογικό τόμο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων: 30 Απριλίου 2016.

Τα κείμενα είναι απαραίτητο να είναι γραμμένα σε Microsoft Word και να σταλούν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: synedriosyrou@gmail.com

Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 5000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένης και της βιβλιογραφίας, των διαγραμμάτων, πινάκων ή άλλων), η διάταξη της σελίδας με περιθώρια: πάνω και κάτω 2,54 και αριστερά και δεξιά 3,17 εκ. , διάστιχο 1,5 εκ.

Ο τίτλος να είναι γραμμένος με bold πλάγια γράμματα Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 14, στοίχιση στο κέντρο.
Αφήνετε μια γραμμή και γράφετε με δεξιά στοίχιση το όνομά σας (πρώτα το όνομα και μετά το επώνυμο).
Αφήνετε μια σειρά και αμέσως μετά ακολουθεί Περίληψη στα ελληνικά όχι πάνω από 200 λέξεις. Η αγγλική περίληψη θα μπει στο τέλος του κειμένου μετά τη Βιβλιογραφία.
Η Περίληψη θα είναι σε πλήρη στοίχιση και μέγεθος γραμμάτων 11 Times New Roman.

Αφήνετε μια σειρά και ακολουθεί το κυρίως κείμενο χωρίς κενά, μόνο τίτλους ενοτήτων, γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 12, σε πλήρη στοίχιση.

Μετά το κείμενο ακολουθεί η Βιβλιογραφία, όπως παρακάτω υποδεικνύουμε, και ένα πολύ σύντομο Βιογραφικό σημείωμα (περίπου 100 λέξεις για κάθε συγγραφέα). Αυτό θα περιλαμβάνει το όνομα, τη θέση και το ίδρυμα στο οποίο εργάζεστε, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, διεύθυνση για την επικοινωνία μας, Fax και τηλέφωνα.

Μπορείτε – αν θέλετε- να συμπεριλάβετε υποσελίδιες σημειώσεις.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, τους χάρτες, τα σχεδιαγράμματα, τις ιστοσελίδες παρακαλούμε να τα τοποθετήσετε στο κείμενό σας στη θέση και στη μορφή που θα πρέπει να έχουν αφού τους δώσετε μορφοποίηση αρχείων gif or jpeg. Οι πίνακες παρουσιάζονται με επικεφαλίδα συνεχούς αρίθμησης. Οι γραφικές παραστάσεις δίνονται μετά τους πίνακες και έχουν ένδειξη Διάγραμμα 1, Σχήμα 1 κτλ. και στη συνέχεια ο σχετικός τίτλος.



Βιβλιογραφία (παραδείγματα)
Ο πίνακας βιβλιογραφίας είναι απαραίτητος. Περιέχει μόνο αναφορές που έχουν περιληφθεί στο κείμενο, με αλφαβητική σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο:
Για βιβλία:
Bernstein, B. (1975). Clαss, Codes αnd Control: The Process in Educαtion. London: RKP.
Για μεταφρασμένα βιβλία:
Gibson, J.J. (2002). Η Οικολογική Προσέγγιση στην Οπτική Αντίληψη (μτφρ. A. Γολέμη & Μ. Πουρκός, Εισαγωγή-Επιμέλεια Μ. Πουρκός,). Αθήνα: Gutenberg.
Για κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία:
Bernstein, B. (1979). School Cannot Compensate for Society. In R. CoIeman (Ed.), School αnd Society (pp. 11-22). London: RKP.
Για κεφάλαια σε ελληνόγλωσσα βιβλία:
Holub, R. (2004). Θεωρία της Πρόσληψης: Η Σχολή της Κωνσταντίας. Στο R. Selden (Επιμ.), Από τον Φορμαλισμό στον Μεταδομισμό (σσ. 345-482) (θεώρηση μτφρ. Μ. Πεχλιβάνος & Μ. Χρυσανθόπουλος). Αθήνα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη).
Για άρθρα σε περιοδικά:
Hasan, R. (1992). Speech Genre, Semiotic Mediation and the Development of Higher Mental Functions. Language Sciences, 14, 4, 489-528.
Οι αναφορές μέσα στο κείμενο θα πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα του συγγραφέα και το έτος δημοσίευσης, όπως και τη σελίδα στην οποία παραπέμπουμε (αν είναι απαραίτητο), όπως στα παραδείγματα: (Orlikowski & Robey, 1991), (Evans, 1995: 314). Οι βιβλιογραφικές παραπομπές στα κείμενα αναφέρουν τα ονόματα των συγγραφέων με αλφαβητική σειρά (π.χ. Bernstein, 1979· Coleman, 1979· Hasan, 1992). Το (in press) αναφέρεται ως (υπό δημοσίευση).